milivolt electronics world news 28_kiiye_AKP\'ye_hakaretten_dava_ald-didimhaber.net
19-12-2015

28 kiiye AKP\'ye hakaretten dava ald

28_kiiye_AKP\'ye_hakaretten_dava_ald

Aydn’da 24 ubat 2015 tarihinde, ç Güvenlik Kanunu\'nu protesto yürüyüü yapan Eitim-Sen üyeleri ve onlara katlan 28 kii hakknda, attklar sloganlarla AK Parti’ye hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açld. Savclk, yürüyüte atlan, “te buras hrszlarn yuvas” ve “Hrsz, katil AKP” sloganlarnn hakaret olduunu iddia etti. AK Parti Aydn l Bakan Ömer Özmen’in de ikayetçi olmasyla Aydn 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, TCK 125/1 ve 125/4 maddelerine göre hakaret davas açld. Davann ilk durumas bugün.

Adliye önünde dava açlanlarla birlikte basn açklamas yapan Eitim-Sen Aydn ube Bakan Ali Gün, savcnn haklarndaki fezlekeyi hazrladktan sonra AK Parti l Bakan Özmen’i çararak ikayetçi olup olmadn sormasnn, davann amacn ortaya koyduunu söyledi. Yaptklar her eylem, basn açklamas ve yürüyüler için davalar açldn belirten Gün, “KESK üyeleri, yllardr sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi sürecinde pek çok kez basklara, cezalara, soruturma ve sürgünlere, hattâ görevden almalara maruz braklm, siyasi iktidarn yldrma politikalaryla hizaya getirilmeye çallmtr. KESK üye ve yöneticilerine yönelik olarak sendikamzn mücadele tarihiyle yat hale gelen basklar yldrma operasyonlar, gözalt ve tutuklamalarn ardndan daha da iddetlenmitir. Üye ve yöneticilerimiz hakknda açlan adli ve idari soruturmalar, bizler için ne ilktir ne de son olacak gibi görünmektedir. Ülkenin tümünde olduu gibi ilimizde de son dönemde soruturma ve basklar artarak devam etmektedir. Neredeyse yaptmz her yürüyüe, basn açklamasna, attmz slogana ilikin soruturma balatlmakta ve dava açlmaktadr. Üye ve yöneticilerimiz hakknda balatlan soruturmalarn ve açlan davalarn saysn dahi takip etmekte zorlanmaktayz. 24 ubat 2015 tarihinde, demokratik haklarmz geri götüren ç Güvenlik Yasas\'nn geri çekilmesi için yaptmz yürüyüe ilikin olarak slogan atarak AKP’ye hakaret ettiimiz iddiasyla bugün, çounluu KESK üye ve yöneticisi olan 28 arkadamz hakknda dava açlmtr. Biraz sonra da davann ilk durumas görülecektir. Hukuksuz bir ekilde açlan davalarla mücadelemiz kesintiye uratlmak istenmektedir. Burada yarglanmak istenen, bizler ahsnda düünce ve ifade özgürlüüdür, sendikal faaliyetlerimizdir, demokrasi mücadelesidir. Bugüne kadar yürüttüümüz mücadelede olduu gibi bundan sonra da basklar bizleri yldramayacaktr.” dedi.

En temel sendikal faaliyetlerin bile suç sayldn iddia eden Ali Gün, “Örgütlenme ve ifade özgürlüünü önemseyen, demokratik tepkilerini gösteren üye ve yöneticilerimize son derece keyfi gerekçelerle davalar açlmas, ceza verilmek istenmesi hangi ileri demokrasi anlayna, hangi adalete, hangi hukuka smaktadr? KESK üye ve yöneticilerinin hemen her faaliyetinin yeni hak ihlalleriyle sonuçlanmaya balam olmas dikkat çekicidir. Bu durum ayn zamanda, AKP hükümetinin önünde diz çökmeyen, ona biat etmeyen KESK ve bal sendikalara yönelik bir gözdadr. Sendikal özgürlükler ve demokrasi mücadelemizi abluka altna alarak bizleri yolumuzdan döndürmek isteyenler, ne kadar urarlarsa urasnlar baarl olamayacaklardr. AKP, her konuda olduu gibi demokrasi ve özgürlükler konusunda da sadece kendine demokrat, kendine özgürlükçüdür. Kendisi gibi düünmeyen, zulme kar boyun emeyen herkes bugün siyasi iktidarn hedefi haline gelmitir. Böylesine büyük bir abluka ortamnda geri adm atmamz, savunduumuz ilke ve deerlerimizden vazgeçmemiz asla mümkün deildir. Bizler bugüne kadar olduu gibi örgütlü mücadelemizle bu kuatmay krmaya kararlyz. Soruturma ve cezalandrmalara kar bugüne kadar sürdürdüümüz örgütsel ve hukuksal mücadelemiz, bundan sonra da ayn kararllkla sürecektir. Bugün burada yarglanan tüm arkadalarmzn beraat etmesini ve yaanan hukuksuzlua derhal son verilmesini istiyoruz.” eklinde konutu.

Eitim-Sen ube Bakan Gün, açklamasna öyle devam etti: “Demokratik bir yürüyü sonrasnda savclk, müteki sfatyla AKP’ye hakaret edildii iddiasyla AKP il bakann çararak hakkmzda ikayetçi olunmutur. 28 arkadamz bugün 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yarglanacak. Biz biliyoruz ki AKP, kendinden olmayan herkesi düman olarak görmektedir ve de hukuku da bizleri biat ettirmek için kullanmaktadr ancak bizler, ne kadar soruturma ve dava açarlarsa açsnlar mücadelemizden geri adm atmayacaz, çünkü Aydn’da nefes almamz bile istenmiyor. Yaam alanlarmz daraltld. Attmz her slogan, yaptmz yürüyü, açklamalarn hepsine soruturma balatlmaktadr. Tüzel kiilie hakaret diye bir ey olmamasna ramen savcln, bunu kendi iddianamesinde de ifade ederek, zorlama bir durumla AKP il bakann müteki sfatyla çarp bunun üzerinden bir dava açyor olmas, yaadmz hukuki süreci bize özetlemektedir.”

Ali Gün, ayn davada yarglanan 18 yandan küçük iki kiinin çocuk mahkemesinde beraat ettiini, kendilerinin de beraat beklediklerini sözlerine ekledi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..